Leuke ideeën voor een dagje Brabant

Uitjes in het gezellige Brabant 

In Brabant valt er genoeg te beleven voor jong en oud. Ben jij op zoek naar gezellige uitjes in Brabant? Lees dan snel verder! Combineer een dagje winkelen met een bezoek aan de Grote Kerk van Breda. Deze kerk vind je op de grote markt en is gratis te bezoeken. Er liggen een aantal historische graven van bijvoorbeeld Engelbrecht II van Nassau. Sluit de dag af met een hapje en een drankje bij een van de vele restaurants op de grote markt. Op deze plek vinden ook tal van leuke evenmenten plaats.

Actieve uitjes

Voor de bierliefhebbers mag een bezoek aan de Bierbrouwerij van La Trappe niet ontbreken. Dit is de enige trappisten brouwerij in Nederland en ligt in Berkel-Enschot, onder de bekende plaats Tilburg. Volg een rondleiding en proef een smakelijk trappisten biertje. Tevens kan je op deze plek genieten van een heerlijke lunch. Maak na de lunch nog een wandeling door een kloostertuin om het uitje goed af te sluiten. Ben je juist op zoek naar actieve uitjes in Brabant? In Goirle ligt een avontuurlijk klimbos, genaamd Klim & Avonturenbos Rocks N Rivers. Er zijn drie verschillende parcoursen, maar er zijn ook andere activiteiten zoals een vrije val van maar liefst 12 meter! Maak daarna een educatieve wandeltocht door het bos.

Vincent van Gogh

Een van de bekendste kunstschilders van Nederland is geboren in Noord-Brabant. Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 geboren in Zundert en woonde daarna in Nuenen. In Brabant vind je om deze reden het museum Vincentre. Hier kom je meer te weten over Nuenen in de jaren rond zijn geboorte. Op een leuke interactieve manier zie je Vincent ontwikkelen van klein jongetje tot beroemde kunstschilder. Tevens zijn er in de omgeving leuke wandel- en fietsroutes uitgezet. Bij Safaripark Beekse Bergen kan je op verschillende manieren safari’s beleven over de uitgestrekte vlaktes. Geniet van de natuur en de wilde dieren in je eigen auto, te voet, in een safaribus of tijdens een boottocht. Hierdoor is elk bezoek aan dit park uniek en heb je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd!