Ontdek de mogelijkheden van leuke boottochten

Ontdek de mogelijkheden van leuke boottochten! 

Een boottocht is een ontzettend leuk uitje! Of je nu een familiedag gaat organiseren of gewoon een ontspannen dagje met je vriendinnen op pad gaat, een rondvaart is daar de ideale activiteit voor. Vanaf het water beleef en zie je zoveel meer. In dit blog geven we je graag leuke tips en inspiratie voor de mooiste Brabantse boottochten, lees snel verder! 

Varen op de Biesbosch

Een boottochtje is een heerlijke manier om het prachtige natuurgebied de Biesbosch te ontdekken. Hier vaar je langs groene oevers, kronkelende beekjes en zingende vogels. Als je gelukt hebt dan zie je misschien zelfs wel bevers! Er zijn verschillende vaarroutes en aanlegplaatsen waar je lekker kunt picknicken. Je kunt de Biesbosch binnenvaren via Hollandse diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede.

Een rondvaart door Den Bosch

Den Bosch is de bourgondische hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Via de knusse grachten vaar je dwars door het hart van deze mooie stad. Dit gebied wordt ook wel de ‘Binnendieze’ genoem. De Binnendieze is de verzamelnaam van een aantal stromen in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Vroeger werden deze stromen gebruikt als watervoorziening, wasplaats en zelfs als afvalstort. Tegenwoordig is dit gelukkig een beschermd stadsgebied om heerlijk vanaf het water van te genieten. 

Varen bij Heusden

In het rijtje met mooie Brabantse boottochten mag een route door Heusden zeker niet ontbreken! Deze prachtige oude vestingstad ligt helemaal ingesloten tussen wallen en grachten. Het is zelfs een van de oudste waterburchten van noordwest Europa. Heusden heeft twee jachthavens en een stadshaven. 

De Maas-Waalroute

De Maas, een grensrivier tussen Brabant en Gelderland, is de ideale plek voor pleziervaarders om een dagje op het water te beleven. Deze route begint in Gorinchem en onderweg doorkruis je mooie plaatsen zoals Hedel, Lith, Maasbommel, Ravenstein en Grave. Overal langs deze mooie route vindt je jachthavens en aanlegplaatsen waar je kunt aanleggen om lekker een terrasje te pakken.